Brumunddal og Hamar

Brumunddal

fikk sin bystatus i juni 2010. Stedet er i voldsom forandring og byen har fått et nytt moderne preg de senere årene med blant annet nytte kjøpesenter, bakerier restauranter mf. Det kommer nå opp nye forretningsbygg, gamle bygg restaureres og kommunen pusser og pynter opp langs veier og torg. Brumunddal var tidligere kjent for mange store industrigiganter son Langmoen, Hymas og Globus. Nå er det næringsmiddelindustrien som er bærebjelken og tilfører kommunen mange arbeidsplasser. Både Tine og Gilde-Nortura har sine hovedanlegg for Indre Østlandet i og ved Brumunddal. I tillegg finner vi også Asko og Stabburet for å nevne andre store aktører.

 

Hamar
har også hatt en meget god forvandling av bybildet de senere år. Hamar er en hyggelig mellomstor by, med mange aktiviteter. Byen er en solid idrettsby, med Vikingskipet, Ham-Kam fotball, Storhamar Dragons, Storhamar Håndball mf.

 

Bedrifter blomstrer opp i og rundt disse byene, med IKEA som en av de store.
​​​​​​​

Sjusjøen og Ringsaker fjellet

Ringsaker er en av de største hyttekommunene i Norge, med Sjusjøen som primus motor. Birkebeinerrennet har lenge gjort området kjent som en av landets beste ski destinasjoner. Denne posisjonen har styrket seg de senere årene med verdens cup i skiskyting og langrenn på Natrudstilen. Her er det også fantastiske muligheter for å stå slalåm og andre aktiviteter på snø. Området er også et flott utgangspunkt for sykkel og fjellturer på sommeren. Sjusjøen er ca 35-40 minutter kjøring unna.

 

 

 

NB! Google-kartet under henger foreløpig ikke helt med

på utviklingen av E6 til motorvei. Avkjøring 73 som vises i kartet, eksisterer ikke lenger. Reisende til Mjøsa Feriepark både nord og sydfra, anbefales å benytte avkjøring 72 ved Brumunddal sentrum og følge skilt derfra mot Nes og Helgøya.

 

Lillehammer og Gjøvik

Lillehammer

har hatt en positiv utvikling i årene etter OL 1994. Med en av de fineste gågatene og handlegatene i Norge, er Lillehammer et populært reisemål for både norske og utenlandske turister. Lillehammer har gjort seg bemerket i filmverdenen med en rekke prosjekter, bla suksesserien Lilyhammer.

 

Gjøvik

en en av motorene blant mjøsbyene, med en rekke større bedrifter. Gjøvik har et levende sentrum, med bla Gjøvik gård som et fantastisk område. Gården har hatt en viktig rolle i Gjøviks historie, som nå er en del av et museum, se www.mjosmuseet.no . Her blir det bla spilt teaterstykker rundt i parken og det er et populært område for store og små.